Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem.
Suroviny:
(4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu
500gr červené cibule
1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě)
3 pol. lž. balsamikového octa
1 pol. lž. cukru muskavado
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci zahřejte olej (nepřepálit!) a přidejte nakrájenou cibuli. Pořádně promíchejte a poduste pod pokličkou 7-8 minut. Přidejte balsamikový ocet a muskavado a vařte na mírném ohni za občasného míchání až do změknutí (jamovité konsistence). Nechte vychladnout a podávejte. Uzavřený a v ledničce, jam vydrží týden až 10 dní. Tip: Červená cibule nám připomíná venkov a proto dáváme přednost hrubší konzistenci. Ti z vás, kteří dávate přenost džemu jemnému, ho do požadované konzistence rozmixujte v mixéru.