Burgery z cizrny a kapusty
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Burgery z cizrny a kapusty

 

Tentokrát jsme se rozhodly představit recept, který je velmi nenáročný na suroviny, i peněženku, zároveň obsahuje hodně živin. Hodí se skvěle jako svačina na cesty, nebo jako oběd do krabičky do práce.   Pro 6 osob

Suroviny:

1 balení fitness chleba, nebo jeden domácí kváskový chléb

1 kapusty

1 plechovka cizrny

sůl, pepř, koření dle chuti (např. špetka čili, uzená paprika, kajenský pepř, římský kmín nebo kurkuma)

Listový salát

Rajče

Hořčice

Červená cibule

Příprava:

Kapustu uvaříme, klidně ji můžeme nechat v celku. Cizrnu slijeme a propláchneme, aby nenadýmala. Uvařenou kapustu necháme chvilku zchladnout a pak ji spolu s cizrnou dáme do mixéru. Vznikne nám jednolitá směs, kterou dokořeníme.   Připravíme si plech, který pokryjeme pečícím papírem. Na tom lžící uděláme placičky ze vzniklé směsi. Pečeme na 180°C asi 15 minut.   Když jsou placičky upečené, můžeme vytvořit burgery. Spodní chleba namažte hořčicí a poté přidejte placičku, zeleninu, cibuli, podle chuti.