Suroviny
(4 porce)
1.5 hrnku čočky na dahl ( rychle se vařící červená nebo jiná čočka – my jsme zrovna měly doma černo bílou)
1 střední cibule, na kousky
1 lžíce oleje vhodného k pečení
3 hrnky zeleninového vývaru
2 hrnky (cca 200-250 g) zelených fazolek ( mohou být i mražené)
1 balení ( cca 200 g) feta sýru
Postup
Cibuli osmahněte na mírném plameni. Přidejte čočku a promíchejte, aby se cibule a čočka řádně smíchaly. Pak ji zalijte vývarem tak, aby byla čočka těsně pod hladinou a na mírném plameni pomalu vařte až se vývar vstřebá. Pak opět dolijte vývar těsně nad čočku a postup opakujte až vyvaříte celé 3 hrnky vývaru a čočka je měkká (cca 1/2 hodiny). Přidejte fazolky a feta a promíchejte. Poduste ješte 5 minut a dochuťte solí či pepřem, chcete-li, a servírujte. TYP: Ochutnejte čočku po dovaření, sůl většinou není vůbec třeba.