Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Čočka na „dahl“ je jako továrna nabytá nutriční energií!
 
 
Dahl je tradiční indický pokrm, který vám v budoucnu také představíme (i když spousta z vás ho již jistě zná). V tomto receptu používáme čočku, která se tradičně k přípravě dahlu používá. Čočka na dahl je nejčastěji červená, ale může být i žlutá, zelená a nebo černo-bílá a její úprava je daleko kratší než u normální čočky. Máte ji uvařenou do půl hodiny. 

 

Suroviny

(4 porce)

1.5 hrnku čočky na dahl ( rychle se vařící červená nebo jiná čočka – my jsme zrovna měly doma černo bílou)

1 střední cibule, na kousky

1 lžíce oleje vhodného k pečení

3 hrnky zeleninového vývaru

2 hrnky (cca 200-250 g) zelených fazolek ( mohou být i mražené)

1 balení ( cca 200 g) feta sýru

Postup

Cibuli osmahněte na mírném plameni. Přidejte čočku a promíchejte, aby se cibule a čočka řádně smíchaly. Pak ji zalijte vývarem tak, aby byla čočka těsně pod hladinou a na mírném plameni pomalu vařte až se vývar vstřebá. Pak opět dolijte vývar těsně nad čočku a postup opakujte až vyvaříte celé 3 hrnky vývaru a čočka je měkká (cca 1/2 hodiny). Přidejte fazolky a feta a promíchejte. Poduste ješte 5 minut a dochuťte solí či pepřem, chcete-li, a servírujte.   TYP: Ochutnejte čočku po dovaření, sůl většinou není vůbec třeba.