Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou

Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku. 

Suroviny

(4 porce)

1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky

2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostky

3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky

olivový olej

2-3 větvičky čerstvé rozmarýny

mořská sůl

400 ml kuřecího/zeleninového vývaru/vody

 

Postup

Rozehřejte troubu na 170 stupňů Celsia. Řepu a hokaido vařte v páře cca 10 minut. Mezitím si do hmoždíře dejte 2 špetky mořské soli a oloupané snítky rozmarýny a tloučkem vše rozetřete na jemno. Poté vložte předvařenou řepu a dýni do mísy s cibulí, přidejte rozmarýnovou sůl a olivový olej, promíchejte tak, až je vše dobře pokryto olejem a kořením. Pečte nezakryté 30-40 min do zlatova. Zeleninu z trouby vyndejte, nechte trochu zchladnout. Pak ji vložte do mixéru spolu s kuřecím vývarem a rozmixujte do jemna. Dochuťte mořskou solí/pepřem dle chuti a servírujte.