Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku.
Suroviny
(4 porce)
1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky
2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostky
3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky
olivový olej
2-3 větvičky čerstvé rozmarýny
mořská sůl
400 ml kuřecího/zeleninového vývaru/vody
Postup
Rozehřejte troubu na 170 stupňů Celsia. Řepu a hokaido vařte v páře cca 10 minut. Mezitím si do hmoždíře dejte 2 špetky mořské soli a oloupané snítky rozmarýny a tloučkem vše rozetřete na jemno. Poté vložte předvařenou řepu a dýni do mísy s cibulí, přidejte rozmarýnovou sůl a olivový olej, promíchejte tak, až je vše dobře pokryto olejem a kořením. Pečte nezakryté 30-40 min do zlatova. Zeleninu z trouby vyndejte, nechte trochu zchladnout. Pak ji vložte do mixéru spolu s kuřecím vývarem a rozmixujte do jemna. Dochuťte mořskou solí/pepřem dle chuti a servírujte.