Přísady:
(na 12 menších a 2 větší muffiny)
1/2 malé dýně
2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek jemných ovesných vloček
1 hrnek kysaného podmáslí
1/2 hrnku cukru demerara
1/2 hrnku slunečnicového nebo olivového oleje
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky muškátového oříšku
2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme asi 15 minut, dokud nezměkne a pak ji v mixéru rozmixujeme na pyré.
V misce smícháme suché ingredience (mouka, vločky, cukr, koření) a postupně přidáváme ty mokré (olej, dýně, vajíčka, podmáslí). Důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 170° C.
Těsto na muffiny plníme do formiček (silikonových, nebo papírových košíčků) do 3/4 a pečeme zhruba 25 minut, nebo dokud těsto nepřestane být lepkavé.