Posthalloweenské dýňové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Posthalloweenské dýňové muffiny
Dýně má spoustu skvělých vlastností, mimo jiné i neutrální chuť a tak se hodí do sladkých i slaných pokrmů.

 

Přísady:

(na 12 menších a 2 větší muffiny)

1/2 malé dýně

2 hrnky špaldové mouky

1 hrnek jemných ovesných vloček

1 hrnek kysaného podmáslí

1/2 hrnku cukru demerara

1/2 hrnku slunečnicového nebo olivového oleje

1 vejce

2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky soli

1 lžička skořice

1/2 lžičky mletého zázvoru

1/4 lžičky mletého hřebíčku

1/4 lžičky muškátového oříšku

2 lžičky vanilkového extraktu

 

Postup:

Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme asi 15 minut, dokud nezměkne a pak ji v mixéru rozmixujeme na pyré.

V misce smícháme suché ingredience (mouka, vločky, cukr, koření) a postupně přidáváme ty mokré (olej, dýně, vajíčka, podmáslí). Důkladně promícháme.

Troubu předehřejeme na 170° C.

Těsto na muffiny plníme do formiček (silikonových, nebo papírových košíčků) do 3/4 a pečeme zhruba 25 minut, nebo dokud těsto nepřestane být lepkavé.