Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Zelené fazolky s hlívou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zelené fazolky s hlívou
O hlívě už víme, že je to vynikající imunitní houba. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut. 

 

Suroviny

(2 osoby)

1 krabička hlívy  (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kousky 300gr zelených fazolek (čerstvých nebo mražených) 1lžička sezamového oleje 80 gr hnědé rýže mořská sůl  

Postup:

Hnědou rýži propereme a dáme vařit s vodou a trochou soli. Na pánvi na mírném plameni zahřejeme sezamový olej,  přidáme hlívu a fazolky a dusíme asi 5 minut. Dochutíme špetkou soli. Hotovou rýži přecedíme. Fazolky s hlívou servírujeme na rýži.   TIP: Pokud chcete večeři zvládnout za 7 a ne za 20 minut a nebo prostě nemáte čas, můžete hnědou rýži vyměnit za celorznný kus-kus. Ten pouze přelijete vařící vodou v poměru cca 1:1.5.