Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou

Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku. 

Suroviny

(4 porce)

1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky

2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostky

3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky

olivový olej

2-3 větvičky čerstvé rozmarýny

mořská sůl

400 ml kuřecího/zeleninového vývaru/vody

 

Postup

Rozehřejte troubu na 170 stupňů Celsia. Řepu a hokaido vařte v páře cca 10 minut. Mezitím si do hmoždíře dejte 2 špetky mořské soli a oloupané snítky rozmarýny a tloučkem vše rozetřete na jemno. Poté vložte předvařenou řepu a dýni do mísy s cibulí, přidejte rozmarýnovou sůl a olivový olej, promíchejte tak, až je vše dobře pokryto olejem a kořením. Pečte nezakryté 30-40 min do zlatova. Zeleninu z trouby vyndejte, nechte trochu zchladnout. Pak ji vložte do mixéru spolu s kuřecím vývarem a rozmixujte do jemna. Dochuťte mořskou solí/pepřem dle chuti a servírujte.