Ke svačině, k sýru a nebo jenom tak.
Suroviny
(6 porcí)
1 hrnek mandlové mouky
1 1/2 hrnku pekanové mouky
2 bio vajíčka
1/4 hrnku přepuštěného másla ghí (kvalitního oleje vhodného k pečení)
2 špetky soli
1 lžička bio jedlé sody
1 lžíce nasekané čerstvé rozmarýny
mandlová mouka k podsypávání
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte nejdříve „suché“ a „mokré“ suroviny zvlášť v jednotlivých miskách. Když jsou obojí dobře promíchány smíchejte mokré a suché dohromady a hněťte tak dlouho, než se vytvoří těsto. Těsto vyválejte zhruba na 1 cm a vykrajujte tvary dle fantazie. Sušenky vložte na pergamenový papír a dejte péct na 20-25 minut. Hotové sušenky vyndejte z trouby, nechte vychladnout a servírujte.