Zázvorový ovocný salát s granátovým jablkem a grepem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zázvorový ovocný salát s granátovým jablkem a grepem
Zahřejte své tělo a doplňte si vitamíny zdravě. 

 

Suroviny

(2 porce)   semínka z granátového jablka (1 jablko) 1 červený / růžový grep 1 hruška 1 kousek (cca 3cm) zázvoru na nudličky šťáva z 1/2 citrónu vanilkový lusk 1lžička cukru muskavado  

Postup

Ovoce řádně omyjte. Z granátového jablka vyloupejte semínka. Grep oloupejte a nakrájejte na kousky. Hrušku bez jadřince též. Ovoce vložte do nejlépe skleněné (či jiné ne-kovové misky) a promíchejte. Zázvor nakrájejte na tenké nudličky. Do pánvičky vymačkejte šťávu z citrónu, přidejte zázvor, rozkrojený vanilkový lusk i se semínky a cukr. Na mírném plameni duste 3-5 minut. Poté odstavte. Vyndejte lusk, vlijte do misky s ovocem a řádně promíchejte. Servírujte.