Quinoa spolu například s pohankou patří mezi pár potravin, které obsahují všechny esenciální aminokyseliny a je tedy perfektní pro vegetariány i nás všechny, kteří chceme být fit. Je navíc přirozeně bez lepku, alkalizuje, i vyživuje. A červená paprika obsahuje víc vitamínu C než pomeranč, takže tenhle salát vám dodá hromadu energie, i živin.
Suroviny:
(pro 2 osoby)
1/2 hrnku quinoy
1/2 okurky
100 g tofu
1 kapie nebo červená paprika
1/2 hrsti čerstvé nasekané petržele
parmazán na ozdobu
Postup:
Quinou propláchněte uvařenou vodou, aby nebyla hořká a vařte v poměru 1:2 cca 15 – 20 minut.
Okurku a kapii oloupejte a nakrájejte na kostičky, na podobně velké kostičky nakrájejte i tofu.
Když je quinoa uvařená, smíchejte ji se zeleninou, petrželí a s tofu. Ozdobte sýrem a můžete podávat.
Tip:
Jestli chcete zvýraznit lehce oříškovou chuť quinoy, můžete salát zakápnout olejem z mandlí nebo vlašských ořechů.