Salát z kuskusu s cizrnou, feta sýrem a rajčaty
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Salát z kuskusu s cizrnou, feta sýrem a rajčaty

Celozrnný kuskus v kombinaci ze zeleninou představuje ideální zdroj pomalu se uvolňujících sacharidů a vlákniny. Cizrna a feta jsou zdrojem kvalitních bílkovin a červená paprika obsahuje hromadu nepostradatelného vitamínu C. Tenhle salát je tak ideální rychlovka k obědu i k večeři.

 

Suroviny:

Pro 4 osoby

300 ml celozrnného kuskusu

200 g uvařené cizrny

2 velká na kostičky nakrájená rajčata

1 na kostičky nakrájená červená paprika

½ hrnku rozdrobeného sýru feta

½ hrnku najemno nasekané červené cibule

1/3 hrnku nasekané čerstvé máty

1/3 hrnku nasekané čerstvé petržele

3 lžičky citrónové šťávy

3 lžíce panenského olivového oleje

½ lžičky bio sójové omáčky

sůl, čerstvě umletý pepř

 

Příprava:

Kuskus dáme do větší mísy, zakápneme lžící olivového oleje a lžičkou sójovky. Důkladně promícháme a zalijeme zhruba 450 ml vroucí vody. Když je voda dobře vsáknutá, zamícháme a přidáme postupně zbývající ingredience. Nakonec podle chuti osolíme a opeříme.