Sušenky bez vajec, které mohou být i bez laktózy jsou skvělou alternativou pro všechny vegany, vegatariány a osoby s různými intolerancemi.
Suroviny:
(cca 17-20 sušenek)
200 g celozrnné špaldové mouky (hladké)
100 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky (hladké)
200 g másla (lze nahradit 150 g kokosového oleje)
100g medu (nebo melasy)
Příprava:
Smíchejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto.
Dejte ho na 30 minut do lednice.
Pak těsto vyndejte, vyválejte a vykrajujte zvolené tvary.
Pokud nemáte razítka na sušenky, tak stačí rádýlkem nebo nožem nařezat na požadované kousky a tvary.
Pečte v horkovzdušné troubě na 150°C nebo 170°C horní / spodní ohřev.
Nechte vychladnout.
Jestli sušenky hned nesníte, vydrží v uzavřené nádobě minimálně týden.