Domácí celozrnné sušenky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Domácí celozrnné sušenky

Sušenky bez vajec, které mohou být i bez laktózy jsou skvělou alternativou pro všechny vegany, vegatariány a osoby s různými intolerancemi. 

 

Suroviny:

(cca 17-20 sušenek)

200 g celozrnné špaldové mouky (hladké)

100 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky (hladké)

200 g másla (lze nahradit 150 g kokosového oleje)

100g medu (nebo melasy)

 

Příprava:

Smíchejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto.

Dejte ho na 30 minut do lednice.

Pak těsto vyndejte, vyválejte a vykrajujte zvolené tvary.

Pokud nemáte razítka na sušenky, tak stačí rádýlkem nebo nožem nařezat na požadované kousky a tvary.

Pečte v horkovzdušné troubě na 150°C nebo 170°C horní / spodní ohřev.

Nechte vychladnout.

Jestli sušenky hned nesníte, vydrží v uzavřené nádobě minimálně týden.