Koláč pro podzimní dny. Jablková náplň voní vanilkou a skořicí, vláčné těsto je z celozrnné mouky, ovesných vloček a jogurtu, slazené medem.
Suroviny:
- 4 jablka
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 50g ovesných vloček
- 150g celozrnné mouky
- 120g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic medu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/2 prášku do pečiva
Postup:
- Troubu rozehřejte na 170°C.
- Kulatou formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou.
- Jablka oloupejte a vykrojte z nich jádřince. Nakrájená na silnější plátky je dejte do mísy, zalijte citrónovou šťávou a promíchejte. Citrónová šťáva dodá hotovému dezertu pikantní chuť a jablka díky ní neztmavnou.
- Smíchejte vanilkový cukr, pudinkový prášek a skořici. Směs nasypte k plátkům jablek a rovnoměrně je v ní obalte.
- Do blenderu vsypte ovesné vločky a rozmixujte je najemno. K mletým vločkám přidejte jogurt s medem a olejem a promixujte.
- Do větší mísy nasypte mouku, promíchejte ji s práškem do pečiva, přidejte vejce a přilijte směs z blenderu. Umíchejte hladké těsto, přemístěte ho do formy, rovnoměrně uhlaďte a pokryjte plátky jablek.
- Vložte do trouby a pečte 40-45 minut.