Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chia puding
Autor příspěvku: Monika Novotná

Chia puding

Pokud potřebujete jednoduchou snídani nebo svačinu, zkuste chia puding. Semínka šalvěje hispánské jsou skvělým zdrojem energie, omega 3 mastných kyselin, vlákniny a celé ředy mikronutrientů. Díky gelu, který se při smíchání s tekutinou vytvoří, pomáhají zaléčit poškozený zažívací trakt. Pokud není chia gel indikován ze zdravotních důvodů, jako nutriční terapeutikum, volila bych jeho konzumaci spíše v dopoledních hodinách a rozhodně ne každý den. Střídmě bych ho servírovala i dětem, zváště pak těm s čertíky v těle, každopádně bych ho do jídelníčku určitě zařadila i jim.

Suroviny:

1/4 hrnku chia semínek

1 hrnek rostlinného mléka

1 lžička panely

1/2 hrnku domácího jablečného pyré (nebo jiné ovoce)

kokosové lupínky

Postup:

Chia semínka smíchám v uzavíratelné sklenici s rostlinným mlékem a 1/2 lžičkou panely. Sklenici pořádně protřepeme, za 5 minut znovu a za dalších znovu. Když jsou semínka pořádně promíchaná, uložím je alespoň na 2h nebo přes noc do lednice, kde vytvoří konzistenci pudingu. Kokosové lupínky opražím nasucho na pánvi. Když začnou hnědnout, posypu je 1/2 lžičkou panely a stáhnu z plotýnky. Zkaramelizované lupínky přendám do misky a nechám vychladnout. Na chia gel přidám vrstvu jablečného pyré, které ozdobím kokosovými lupínky.

Tip: K chia semínkům můžete při přípravě gelu přidat různé koření (např. perníkové), které se hodí k jablkům. Nebo místo jablečného pyré můžete přidat kokosovou šlehačku a místo koření přidejte 1 lžičku nepraženého kakaa nebo přírodního barviva (např. prášek z acai, dračího ovoce nebo spirulinu).