Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

3× quinoa k snídani
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

3× quinoa k snídani
 
 V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi.

 

Suroviny:

(cca 4 porce)

2 dcl quinoy

4 dcl vody špetka soli

 

1)   S ořechy

6 sušených datlů, nakrájených na kousky, 2 lžíce nasekaných mandlí a lískových ořechů, datlový sirup

 

2)   S ovocem

Na kousky nakrájený růžový grep, čtvrtka granátového jablka, lžíce sezamového semínka, čerstvá máta na ozdobu

 

3)   Slané

6 sušených rajčat, 3 lžíce mungo klíčků, lžíce rozdrcených lněných semínek, lístky bazalky

Příprava:

Quinou spaříme horkou vodou a pak vaříme v osolené vodě cca 15 minut. Pokud budeme připravovat sladkou variantu, můžeme přidat skořici a hřebíček.   Hotovou quinou smícháme s vybranými přísadami a podáváme. Je možné uvařit jí trochu víc a každé ráno si jen trochu ohřát a podle chuti doplnit ovocem nebo ořechy.