Kapustové chipsy
1 kapusta nakrájená/natrhaná na menší kousky
šťáva z jednoho citrónu/limetky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sezamových semínek
špetka chilli
Postup:
Nakrájenou kapustu dejte do větší mísy. Smíchejte šťávu z citrónu, olej, semínka a chilli a připraveným dressinkem polejte kapustu a řádně promíchejte. Kapustu rovnoměrně rozložte na plech a dejte do trouby. Sušte při teplotě cca 40 stupňů až do křupava. Pokud máte sušičku, bude to o něco jednodušší.
Okurka Gomashio
1 okurka Gomashio
100 gr sezamových semínek
špetka soli
Postup:
Sezamová semínka rozemelte se solí v mixéru. Okurku nakrájejte, posypejte gomashiem a servírujte. Samozřejmě můžete jíst i jinou zeleninu.
Tzatziky se zeleninovými tyčinkami
1 jogurt
1/4 okurky
1 stroužek česneku
mrkev
řapíkatý celer
Postup:
Nastrouhejte okurku a vymačkejte z ní vodu, je-li třeba. Nastrouhejte česnek. Okurku a česnek přimíchejte do jogurtu. Mrkev a celer nakrájejte na tyčinky. Podávejte.