Kateřina Boesenberg BHSc., ND, DN
klinický naturopat a nutriční terapeut
prezidentka České naturopatické společnosti, spoluzakladatelka portálu Healthjam.cz, ředitelka Školy klinické naturopatie
Ta, co miluje kapustu.
Zdravé výživě holduje od 8 let, kdy poprvé objevila celozrnný rohlík. V roce 2000 jí cesta za poznáním přivedla do Austrálie, kde vystudovala univerzitní obor přírodní medicíny. Od té doby kromě soukromé praxe také publikuje a přednáší a to jak pro veřejnost, tak i vede odborné kurzy pro ty, kteří se přírodní medicíně chtějí věnovat profesionálně.
Ráda ochutnává nová – nejlépe vegetariánská – jídla a diskutuje s manželem o tom, jak jejich pravidelná konzumace příznivě ovlivňuje zdraví organismu. Manžel se debat velice rád učastní a oponuje, že tofu pořádný steak prostě nenahradí. I přesto to Kateřina nevzdává, hledá zlatou střední cestu, manžela i blízké okolí pravidelně prolévá fresh džusy, testuje na nich nové recepty a experimentuje s různými zajímavými jak místními tak i exotickými surovinami.
https://www.skolanaturopatie.cz/
www.naturopati.cz
klinický naturopat
spoluzakladatelka a šéfredaktorka portálu Healthjam.cz, viceprezidentka České naturopatické společnosti
Ta, co miluje řepu.
Vystudovaná inženýrka ekonomie, akreditovaná poradkyně pro výživu, absolventka studia Klinické nutriční medicíny a zapálená studentka fytoterapie. Terapeutka klinické nutriční medicíny. Foodbloggerka a vášnivá degustátorka rozmanitých jídel světa. Nejzvláštnější jídlo, které ochutnala, bylo pečené morče v Peru, a už si ho nikdy nedá.
Ráda kombinuje lokální potraviny se skrytými poklady světové kuchyně. Například taková quinoa u ní doma nesmí chybět. Velký odpůrce polotovarů, průmyslových barviv a většiny Éček. Poctivá domácí kuchyně je prostě grunt.
Motto: „Zdravé jídlo chutná skvěle.“
Praxe
terapeut klinické nutriční medicíny
členka České naturopatické společnosti, redaktorka portálu Healthjam.cz
Ta, co miluje cuketu.
Vystudovaná inženýrka ekonomie a certifikovaná výživová poradkyně. Maminka dvou živáčků, velká milovnice hudby, sportu a samozřejmě taky chutných a zdravých jídel. Při jejich přípravě ráda využívá kvalitní suroviny od českých farmářů a sezónní ovoce a zeleninu. Baví ji netradiční, a přitom jednoduché recepty. Není přeci čas ztrácet čas ;-)
Její životní motto je: „Vnímejte své tělo a myslete srdcem.“
Charlotte Matysková
klinický naturopat, redaktorka portálu Healthjam.cz
druhá viceprezidentka České naturopatické společnosti
Ta, co miluje papriku.
Vystudovaná zdravotní sestra a terapeutka klinické nutriční medicíny. Léčivá moc jídla ji zajímá od doby, co zjistila, že vynechat jednoduchý cukr pro ni znamená zbavit se alergické rýmy. Při psaní článků pro HealthJam se může věnovat i své zálibě ve fotografování. Při focení receptů nejraději používá porcelán sklo a příbory po babičce.
Mgr. Dagmar Škodová
klinický naturopat
Ta co miluje řepu a mrkev.
Vystudovala vysokou školu pedagogickou, vyšší zdravotní školu a je absolventkou studia Klinické nutriční medicíny. Studium ji velmi obohatilo o skvělé znalosti o stravě. Tímto se stala vášnivou kuchařkou. Má ráda libanonskou, vietnamskou a středomořskou kuchyni. Její rodina, která byla zvyklá na klasickou českou kuchyni, říká: „Jsme zelení od hlavy až k patě“. Má ráda zeleninu a luštěniny a díky jejich pestrosti se naučila, že se hodí i jako hlavní chod, mohou vypadat fantasticky, vonět a samozřejmě i chutnat.