Zdravá alternativa populárního moučníku ze špaldové mouky.
Ingredience
(12 plátků)
2 hrnky špaldové mouky 1hrnek vloček
1 bio prášek do pečiva, bez fosfátů
1 lžička bio jedlé sody
1/4 lžč soli
1 lžč skořice (můžete i víc)
1 lžč vanilky (můžete i víc)
1/3 hrnku medu (nemusíte dávat vůbec)
1 vajíčko
1 nastrouhané jablko
3 rozmačkané banány
1 hrnek rýžového nebo mandlového mléka (a nebo vody)
Postup:
Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Veškeré suché ingredience řádně v míse promíchejte. Přidejte banány, jablko, mléko, vajíčko a med (chcete-li) a míchejte do té doby než se těsto dobře spojí. Nalijte do formy a pečte 40-60 minut dle velikosti nádoby (kontrolujte špejlí). Po dopečení nechte vychladnout, najkrájejte na plátky a servírujte.
TIPY: Pokud vám doma zbydou banány, můžete je zamrazit a použít právě na banana bread. Po rozmražení se velmi lehce rozmačkávají.
Vločky dodají moučníku krásnou strukturu. Pokud nemáte v moučníku tvrdší strukturu rádi, můžete si vločky předem namočit do vody nebo mléka.
Ovoce moučník příjemně osladí. Nemusíte tedy med vůbec přidávat. Záleží na vaší chuti.