Grilování na lehko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Grilování na lehko

Pokud máte gril, pravděpodobně vás netrápí, zda si opečete maso nebo zeleninu. V případě, že si děláte táborák a krásně nakrájenou zeleninu nemáte kam položit, doporučujeme tyto výtečné zeleninové špízy, které se snadno dají připravit i na proutku.   Špekáčky jsou pro naše tělo velkou zátěží, kdežto taková lehce ogrilovaná rajčata uvolní aroma i lykopen. Kukuřice bude stále sladká a plná minerálů a cuketa vlákniny.  

Suroviny:

Cheery rajčátka

Cuketa

Kukuřice nebo třeba cibule, paprika, lilek …

Olivový olej dochucený bylinkami doporučujeme přidat až po opečení. Je to proto, že tak snáze předejdete přepálení daného oleje a navíc bude jeho chuť výraznější.

Příprava:

Opékejte nad mírným ohěm, nikdy ne přímo v něm.