Suroviny:
(pro 2 osoby)
400 g krůtích prsou
1 hrneček červené čočky
3 středně velká rajčata
1/2 cibule
1 stroužek česneku
100 ml bílého nebo růžového vína
1/2 lžičky kurkumy
1/4 lžičky koření masala
sůl, pepř
kapka olivového oleje
Příprava:
Olej rozpálíme jen na velmi nízkou teplotu a pomalu na něm osmahneme najemno nakrájemnou cibuli, spolu s kořením. Po chvilce přidáme krůtu. Když je maso hotové, vyndáme ho, přiklopíme mezi dva talíře, aby nevychladlo a pokračujeme s přípravou čočky. Čočku nasypeme do pánvičky, zalijeme 3 hrnky vody, přidáme česnek a na kousky nakrájené rajče. Důkladně promícháme a necháme 10 minut podusit. Poté podlijeme vínem a navrch vrátíme maso, aby se prohřálo a pěkně se nám spojily všechny chutě.