Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Lanýže z mandlí a kokosu
Autor příspěvku: Charlotte Matysková

Lanýže z mandlí a kokosu

Nepečené cukroví z mandlí, kokosu a skořice doplňuje oříšková chuť sezamového másla – tahini. Hotové lanýžky obalte v kakau, v nastrouhané nebo drcené čokoládě, mletém kokosu nebo oříšcích – vždycky budou skvěle chutnat. Můžete je také složit do bonboniéry jako jedlý dárek, stačí hezká krabička a malé cukrářské papírové košíčky.

Suroviny:

  • 6 lžic tahini
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 5 jemně nakrájených sušených švestek
  • 6 rovných lžic mletých mandlí
  • 6 rovných lžic mletého kokosu
  • neslazený kakaový prášek (strouhaný kokos, mleté ořechy…) na obalení

Postup:

  1. Do misky nalijte tahini a med. Přisypte půl lžičky skořice a promíchejte.
  2. Přidejte kousky švestek, mandle a kokos a propracujte dohromady na tvárné těsto.
  3. Nakrájejte na 16 kousků, vytvarujte kulaté lanýžky a obalte je v oblíbené příchuti.

 

Tipy:

Uchovávejte je v ledničce, ale před podáváním nechte alespoň 10 minut při pokojové teplotě rozvinout jejich chuť. 

Na trhu najdete tahini z loupaného i neloupaného sezamu. Do lanýžů se víc hodí tahini z loupaného sezamu, má jemnější strukturu i chuť.