Suroviny
500 gr chemicky neošetřených citrónů nakrájených na poloviny
mořská sůl
skleněná nádoba se vzduchotěsným uzávěrem (může být i zavařovačka)
Postup
Citróny omyjte, usušte a nakrájejte na poloviny. Do sklenice vždy pevně nacpěte či napěchujte 1 vrstvu citrónů a zapypte solí tak, aby ve sklenici nebyly mezery, jak mezi citróny tak i ze stran sklenice. Na citróny ale nesypete sůl tak, aby vznikla vrstva ze soli, stačí solí vyplnit mezery. Pak opět vložte vrstvu citrónů a na ni nasypte opět sůl. Proces opakujte až do uplného naplnění sklenice. Plnou sklenici pevně uzavřete a vložte na chladnější místo (ne do ledničky). Skleněnou nádobu pravidelně otáčejte tak, aby vždy jeden den stála víčkem nahoru a druhý den víčkem dolů. Citróny jsou „umarinované“ cca za 2-3 týdny (až se sůl rozpustí). Po otevření skladujte na chladném místě.