Rajčatová příloha k těstovinám, něco mezi omáčkou a sušenými rajčaty. Pečením se slupka rajčat trochu vysuší, zpevní a vytvoří malé mističky pro hustou voňavou omáčku. Podávejte horké, nejlépe s celozrnnými těstovinami.
Suroviny:
- 1kg zralých středně velkých rajčat
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce lístků natě saturejky nebo tymiánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Troubu předehřejte na 110°C. Menší pekáček lehce vymažte olivovým olejem.
- Omytá a osušená rajčata přepuplte a rozložte je do pekáčku řeznou stranou navrch.
- Pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Pak je rovnoměrně potřete drceným česnekem a posypte nasekanými bylinami.
- Vložte do trouby a nechte dvě hodiny péct.