Pečený kapr s rýžovými nudlemi a špenátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pečený kapr s rýžovými nudlemi a špenátem

Ryby jsou skvělým zdrojem Omega-3 mastných kyselin a ty nemasožravé obsahují méně těžkých kovů.

Suroviny:

(2 osoby)

– na rybu

1 kapr nakrájený na filety

šťáva z půlky citrónu

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

snítka kopru

špetka soli

– na nudle

1 rýžové nudle (1 dávka)

1 hrst špenátu (může být zmrzlý)

nasekaná malá cibulka

stroužek česneku

Příprava:

Smícháme lžící oleje, rozdrcený česnek, citrónovou šťávu, špetku soli a kopr. Vzniklou směsí pomažeme kapra a pečeme na 175°C zhruba 30 minut.   Nudle připravíme podle návodu na obalu. Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a lehce osmahneme cibulku, přidáme česnek a špenát a nakonec vmícháme nudle.   Podávat můžeme třeba s opečenými rajčátky.