Ryby jsou skvělým zdrojem Omega-3 mastných kyselin a ty nemasožravé obsahují méně těžkých kovů.
Suroviny:
(2 osoby)
– na rybu
1 kapr nakrájený na filety
šťáva z půlky citrónu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
snítka kopru
špetka soli
– na nudle
1 rýžové nudle (1 dávka)
1 hrst špenátu (může být zmrzlý)
nasekaná malá cibulka
stroužek česneku
Příprava:
Smícháme lžící oleje, rozdrcený česnek, citrónovou šťávu, špetku soli a kopr. Vzniklou směsí pomažeme kapra a pečeme na 175°C zhruba 30 minut. Nudle připravíme podle návodu na obalu. Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a lehce osmahneme cibulku, přidáme česnek a špenát a nakonec vmícháme nudle. Podávat můžeme třeba s opečenými rajčátky.