Celozrnný kuskus v kombinaci ze zeleninou představuje ideální zdroj pomalu se uvolňujících sacharidů a vlákniny. Cizrna a feta jsou zdrojem kvalitních bílkovin a červená paprika obsahuje hromadu nepostradatelného vitamínu C. Tenhle salát je tak ideální rychlovka k obědu i k večeři.
Suroviny:
Pro 4 osoby
300 ml celozrnného kuskusu
200 g uvařené cizrny
2 velká na kostičky nakrájená rajčata
1 na kostičky nakrájená červená paprika
½ hrnku rozdrobeného sýru feta
½ hrnku najemno nasekané červené cibule
1/3 hrnku nasekané čerstvé máty
1/3 hrnku nasekané čerstvé petržele
3 lžičky citrónové šťávy
3 lžíce panenského olivového oleje
½ lžičky bio sójové omáčky
sůl, čerstvě umletý pepř
Příprava:
Kuskus dáme do větší mísy, zakápneme lžící olivového oleje a lžičkou sójovky. Důkladně promícháme a zalijeme zhruba 450 ml vroucí vody. Když je voda dobře vsáknutá, zamícháme a přidáme postupně zbývající ingredience. Nakonec podle chuti osolíme a opeříme.