Od podzimu do jara většina z nás bojuje s náporem bacilů. Vyzkoušejte tuhle skvělou kaši, která vás zahřeje zázvorem a skořicí. Díky vláknině obsažené v jablku a vločkách navíc podpoříte svoje střeva i cévy.
Suroviny:
(na 1 porci)
3 polévkové lžíce ovesných vloček
1 jablko
0,5 cm oloupaného zázvoru
lžíce slunečnicových semínek
lžička chia semínek
lžíce bobulí (např. borůvky, černý rybíz nebo aronie)
1/4 čajové lžičky mleté skořice
100 ml vody nebo ořechového mléka
Postup:
Jablko oloupejte a zbavte jádřince a se zázvorem ho rozmixujte ve food procesoru (např. Nutribullet). Jestli nemáte vhodný mixér, můžete jablko a zázvor nastrouhat, výsledek je stejný, jen je to pracnější.
Do sklenice nebo misky dejte vločky, směs jablek, chia a slunečnicová semínka. Zasypte skořicí a důkladně promíchejte. Zalijte vodou a nechte přes noc zasáknout.
Druhý den lehce ohřejte na sporáku a posypte ovocem.
Tip:
Pro milovníky sladkých chutí můžete přidat pár kapek javorového sirupu.