Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce) 250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici a přiveďte k bodu varu, ale nepřevařte. Počkejte cca 30 vteřin a odstavte. Vytáhněte hřebíček a skořici a nalijte do připravených hrníčků. Přidejte trošku zázvoru a servírujte. Tip: Pokud budete dopředu vědět, že si svařené víno uvaříte, můžete si do připraveného vína dát skořici louhovat již za studena. Některé druhy vína jsou trpčí. Pokud tedy budete chtít víno přisladit, použijte k tomu cukr demerara nebo muskavado.
Svařené víno
- Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
- Obrácené hruškové koláče s vanilkovým medem