Okrasná rostlina se silnými léčebnými účinkym jednička na záněty močového ústrojí. To je lichořeřišnice.
Vyberte si typ potraviny
Antioxidanty
Bylinky
Fermentované
Koření
Luštěniny
Maso
Nápoje
Netradiční potraviny
Obiloviny
Ořechy a semena
Ovoce
Pečení
Sladkosti
Superpotraviny
Tuky a oleje
Veganské a vegetariánské
Vitamíny a minerály
Zelenina
Lichořeřišnice – silné přírodní antibiotikum
Chia semínka a čokoládový pudink
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Chia semínka jsou plné antioxidantů, minerálů, obsahují i vitamíny a mastné kyseliny. Navíc mají schopnost vytvářet okolo sebe sliz, což velmi podporuje naše zažívání. Pokud si chcete trochu zamlsat, inspirovat se můžete naším čoko pudinkem.
Rakytník pomůže při nachlazení a podpoří průdušky
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Rakytník pomáhá překonat nachlazení, rýmu i průdušková onemocnění, pomáhá hojit kůži. Vhodný pro výrobu oleje nebo sirupu.
Zběhovec plazivý – pozapomenutý pomocník nejen při kašli
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Tato zapomenutá, lehce plevelná, bylinka má velmi všestranné použití, úlevu přináší nejen při kašli, ale i při virózách, bolestech pohybového aparátu či PMS. A to není vše…
Diviznou proti kašli
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Divizna velkokvětá je jedničkou při suchém neproduktivním kašli. Diviznový olej pomáhá při vředech, otocích a křečových žilách.
Zdravotní benefity medu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kvalitní med má prokázané zdravotní účinky nejen při kašli.
Zdravé tuky
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Mono nenasycené, polynenasycené, rostlinné, živočišné, saturované, nesaturované, trans tuky, mastné kyseliny, omega 3 mastné kyseliny, jak se v tom vyznat?
Fermentované potraviny jsou balzámem nejen na trávení
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Fermentované potraviny vyrovnávají střevní mikroflóru, udržují zdraví zažívacího traktu, bojují proti zánětům v organismu a jsou důležité v prevenci kožních problémů a vzniku civilizačních chorob.
Jarní bylinky III – jitrocel a pampeliška
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Zdravotní benefity pampelišky a jitrocele, doplněné o recept na salát z pampeliškových listů.
Jarní bylinky II – sedmikráska a kopřiva
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Sedmikráska a kopřiva, jedna krásná, druhá pichlavá. Skvělé na detox i do kuchyně. Navíc netradiční recept na sedmikrásky v oleji.