Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Aronie, zázračná jeřabina
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Lněné semínko je plné antioxidantů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Chrání vaše srdce a cévy, podporuje zažívání, ulevuje při menopauze a ještě působí preventivně proti rakovině tlustého střeva. Tohle všechno len dokáže a stačí konzumovat dvě lžíce denně.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Proč jíst jehněčí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více
Miso – rezervujte mu místo ve svojí lednici
Autor příspěvku: host
Miso, stejně jako většina dalších fermentovaných potravin, je velmi prospěšná pro vaši střevní mikroflóru, imunitu a zapomínat byste na něj neměli ani během detoxu. Zdravotní benefity Toto tradiční japonské dochucovadlo vás příjemně překvapí svým nutričním profilem a velmi zajímavouČíst více
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host
Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Konzumace čtvrt kila třešní denně je efektivní při snižování množství kyseliny močové v těle a v předcházení záchvatů dny.
Potraviny, které vám dodají energii
Autor příspěvku: host
Po zimě je “rozjezd” vždycky trošku složitější. Tělo je unavené a potřebuje dodat energii. Ne tu z rychlých cukrů, ale spíše přirozenou. Tu, která bude regenerovat naše buňky, tkáně, tělo. Některé potraviny jsou v tomto ohledu naprosté jedničky, překypující energií, čekající abyČíst více