Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více
Proč jíst jehněčí
Losos – otázka antibiotik, farmaření a jak vybrat toho správného
Autor příspěvku: host
To, že ryby obecně a hlavně losos je pro nás velice zdravý, víme. To, že obsahuje vysoké hodnoty omega 3 nenasycených kyselin, které naše tělo chrání proti všemožným nemocem, také. Jenže spousta lidí ho odmítá s tím, že losos je zeČíst více
Pstruh
Autor příspěvku: host
Rády bychom vám představily pstruha. Pstruzi byli totiž zařazeni mezi 5 nejzdravějších ryb vhodných ke konzumaci. Pstruhů je spousta druhů a protože nejsme rybáři, přesné rozdělení necháme na odbornících. Co vám však s jistotou můžeme povědět je, proč máme pstruhyČíst více
Červené maso – Jíst či nejíst?
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Konzumace masa spolu s typickými stravovacími návyky dnešní společnosti – nadměrnou konzumací bílého pečiva, fast foodu, gulášů, knedlíků, cukru, uzenin, živočišných tuků, nedostatku vlákniny a čerstvého ovoce a zeleniny představuje skoro zaručený recept na předčasné zdravotní problémy. Červené maso byloČíst více