Jaké nápoje zvolit během 6týdení detoxikace? Zkuste freshe, smoothies nebo čaje.
Vyberte si typ potraviny
Antioxidanty
Bylinky
Fermentované
Koření
Luštěniny
Maso
Nápoje
Netradiční potraviny
Obiloviny
Ořechy a semena
Ovoce
Pečení
Sladkosti
Superpotraviny
Tuky a oleje
Veganské a vegetariánské
Vitamíny a minerály
Zelenina
Co pít během detoxu
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Rok 2016 patří fazolím
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lušteniny byly vybrány jako potravina roku 2016. Jsou levné, snadno dostupné a flexibní na přípravu. Navíc mají mnoho zdravotních benefitů.
Tahini aneb udatný Achilles
Autor příspěvku: Monika Novotná
Trápí Vás osteoporóza nebo potřebujete z nějakého důvodu zvýšit příjem vápníku a hořčíku? Máte vysoký krevní tlak nebo jinou kardiovaskulární chorobu? Jděte na rande s Tahini. Nejen že Vás ochrání, ale na tuty si ho zamilujete.
Lněné semínko je plné antioxidantů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Chrání vaše srdce a cévy, podporuje zažívání, ulevuje při menopauze a ještě působí preventivně proti rakovině tlustého střeva. Tohle všechno len dokáže a stačí konzumovat dvě lžíce denně.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Proč jíst jehněčí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více
Význam jódu ve stravě
Autor příspěvku: host
Nejvíc jódu obsahují mořské řasy, vajíčka a mléčné výrobky. Nejvyšší příjem jódu na světe mají Japonci, naopak ohroženi jeho nedostatkem ve stravě jsou vegani, chybět může i těhotným a kojícím ženám. Které potraviny obsahují jód a kolik Určité množstvíČíst více
Miso – rezervujte mu místo ve svojí lednici
Autor příspěvku: host
Miso, stejně jako většina dalších fermentovaných potravin, je velmi prospěšná pro vaši střevní mikroflóru, imunitu a zapomínat byste na něj neměli ani během detoxu. Zdravotní benefity Toto tradiční japonské dochucovadlo vás příjemně překvapí svým nutričním profilem a velmi zajímavouČíst více