Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Vyberte si typ potraviny
Antioxidanty
Bylinky
Fermentované
Koření
Luštěniny
Maso
Nápoje
Netradiční potraviny
Obiloviny
Ořechy a semena
Ovoce
Pečení
Sladkosti
Superpotraviny
Tuky a oleje
Veganské a vegetariánské
Vitamíny a minerály
Zelenina
Spirulina = energie
Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Konzumace čtvrt kila třešní denně je efektivní při snižování množství kyseliny močové v těle a v předcházení záchvatů dny.
Potraviny, které vám dodají energii
Autor příspěvku: host
Po zimě je “rozjezd” vždycky trošku složitější. Tělo je unavené a potřebuje dodat energii. Ne tu z rychlých cukrů, ale spíše přirozenou. Tu, která bude regenerovat naše buňky, tkáně, tělo. Některé potraviny jsou v tomto ohledu naprosté jedničky, překypující energií, čekající abyČíst více
Zázvor
Autor příspěvku: host
Zázvor by měly mít doma především ženy, protože zázvor tlumí nevolnost při těhotenství či migrénách, přináší úlevu při bolestivé menstruaci a zahřívá organismus. Zdravotní benefity zázvoru Zázvor podle tradiční čínské medicíny stimuluje zažívací oheň a dodává tělu energii a aktivujeČíst více
Římský kmín
Autor příspěvku: host
Římský kmín je aromatické koření, které má spoustu pozitivních a ozdravných účinků. Pojďme si o nich říct. Nutriční profil římského kmínu Římský kmín můžeme používat kdykoliv, organismus příjemně prohřívá a tak jeho přidáváním do pokrmů v zimě si hýčkáme naše promrzláČíst více
Hmyz jako strava budoucnosti?
Autor příspěvku: Monika Novotná
Co mají společného saranče, moučný červ, vosa nebo třeba chroust? Mimo jiné to, že jsou bohaté na vysoce kvalitní bílkoviny. Jejich obal obsahuje látky, které působí jako přírodní antibiotikum. Kdo nakrmí 9 miliard hladových krků? Podle odborníků bude musetČíst více
Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: host
Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více
Mají děti pít mléko?
Autor příspěvku: host
Mléko, jedněmi zatracovaná, druhými opěvovaná potravina. O mléku už jsme jednou psaly (článek Kravské mléko – potřebujeme ho?) a myslíme si, že dospělý jedinec ho nepotřebuje. A děti? Čtěte dál. Kdy se mléku rozhodně vyhnout: laktózová intolerance, zjevná alergieČíst více
Jsou sycené nápoje nezdravé?
Autor příspěvku: host
6 666 666. To je prý číslo bublinek v jedné skleničce (cca 200 ml) syceného nápoje – ať se jedná o minerálku nebo šampaňské. My se dnes budeme věnovat (skoro) všemu, co 6 666 666 bublinek má a také tomu, jakČíst více
Instantní káva – dávka akrylamidu v každém šálku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Instantní káva byla poprvé vytvořena kolem roku 1770 ve Velké Británii a ve velkém se začala na trh dostávat na začátku 20. století. Instantní káva v mnoha domácnostech nahradila kávu pravou, poněvadž její příprava je rychlejší. A protože je konečnýČíst více