To, že ryby obecně a hlavně losos je pro nás velice zdravý, víme. To, že obsahuje vysoké hodnoty omega 3 nenasycených kyselin, které naše tělo chrání proti všemožným nemocem, také. Jenže spousta lidí ho odmítá s tím, že losos je zeČíst více
Vyberte si typ potraviny
Antioxidanty
Bylinky
Fermentované
Koření
Luštěniny
Maso
Nápoje
Netradiční potraviny
Obiloviny
Ořechy a semena
Ovoce
Pečení
Sladkosti
Superpotraviny
Tuky a oleje
Veganské a vegetariánské
Vitamíny a minerály
Zelenina
Losos – otázka antibiotik, farmaření a jak vybrat toho správného
Pstruh
Autor příspěvku: host
Rády bychom vám představily pstruha. Pstruzi byli totiž zařazeni mezi 5 nejzdravějších ryb vhodných ke konzumaci. Pstruhů je spousta druhů a protože nejsme rybáři, přesné rozdělení necháme na odbornících. Co vám však s jistotou můžeme povědět je, proč máme pstruhyČíst více
Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?
Autor příspěvku: host
Někteří zastánci olivového oleje tvrdí, že na něm můžete smažit a nebo s ním péct (ano mají pravdu, ale je to zdravé??) a jiní se dušují, že olivový olej lze použít pouze za studena (naprosto souhlasíme!). Evidentně oba dva táboryČíst více
Dýně – vynikající 2 v 1
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Dýně, sezónní oranžová zelenina, představuje skvělou „dva v jednom“ zeleninu. Dýně se dá přidat do všeho. Můžeme z ní připravit skvělé dýňové sušenky nebo muffiny, polévku, ravioli nebo jako pečenou přílohu k masu či rybě třeba s červenou cibulí, česnekemČíst více
Kravské mléko – potřebujeme ho?
Autor příspěvku: host
Asi ta nejlépe položená otázka, raději než zda je pro nás kravské mléko zdravé je, zda ho potřebujeme pít, abychom byli zdraví? Odpověď, na které se shoduje většina odborníků, zní: Ne. To ale neznamená, že musíte mléko ze stravy úplněČíst více
Červené maso – Jíst či nejíst?
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Konzumace masa spolu s typickými stravovacími návyky dnešní společnosti – nadměrnou konzumací bílého pečiva, fast foodu, gulášů, knedlíků, cukru, uzenin, živočišných tuků, nedostatku vlákniny a čerstvého ovoce a zeleniny představuje skoro zaručený recept na předčasné zdravotní problémy. Červené maso byloČíst více
Super potraviny, které vám prodlouží život
Autor příspěvku: host
Časopis Journal of Nutrition nedávno publikoval výzkum, podle kterého stačí, když budeme konzumovat dostatečné množství polyfenolů, a budeme mít o 30 % větší šanci na delší život. To nezní, špatně, že? Polyfenoly jsou mikroživiny, které se vyskytují hlavně v ovoci,Číst více