Mono nenasycené, polynenasycené, rostlinné, živočišné, saturované, nesaturované, trans tuky, mastné kyseliny, omega 3 mastné kyseliny, jak se v tom vyznat?
Zdravé tuky
Tahini aneb udatný Achilles
Autor příspěvku: Monika Novotná
Trápí Vás osteoporóza nebo potřebujete z nějakého důvodu zvýšit příjem vápníku a hořčíku? Máte vysoký krevní tlak nebo jinou kardiovaskulární chorobu? Jděte na rande s Tahini. Nejen že Vás ochrání, ale na tuty si ho zamilujete.
Řepkový olej – opěvovaný olejový král?
Autor příspěvku: host
Řepkový olej míval velice špatnou pověst a nyní opět začíná nabývat svou ztracenou popularitu. Po vzoru Německa je doporučován mnoha lékaři jako velmi zdravá alternativa olivového oleje. Mají pravdu? Odpověď není jednostranná, jeho působení na náš organismus opět záleží naČíst více
Rostlinné oleje a pečení
Autor příspěvku: host
Bez oleje se často péct nedá. Ale pokud použijeme nesprávný olej na pečení, tak si organismus zbytečně zatížíme a při dlouhodobém používání se to může odrazit na našem zdravotním stavu. O co vlastně při pečení jde? Jde o to použítČíst více
Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?
Autor příspěvku: host
Někteří zastánci olivového oleje tvrdí, že na něm můžete smažit a nebo s ním péct (ano mají pravdu, ale je to zdravé??) a jiní se dušují, že olivový olej lze použít pouze za studena (naprosto souhlasíme!). Evidentně oba dva táboryČíst více