Okrasná rostlina se silnými léčebnými účinkym jednička na záněty močového ústrojí. To je lichořeřišnice.
Lichořeřišnice – silné přírodní antibiotikum
Rakytník pomůže při nachlazení a podpoří průdušky
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Rakytník pomáhá překonat nachlazení, rýmu i průdušková onemocnění, pomáhá hojit kůži. Vhodný pro výrobu oleje nebo sirupu.
Zdravotní benefity medu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kvalitní med má prokázané zdravotní účinky nejen při kašli.
Fermentované potraviny jsou balzámem nejen na trávení
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Fermentované potraviny vyrovnávají střevní mikroflóru, udržují zdraví zažívacího traktu, bojují proti zánětům v organismu a jsou důležité v prevenci kožních problémů a vzniku civilizačních chorob.
Jarní bylinky III – jitrocel a pampeliška
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Zdravotní benefity pampelišky a jitrocele, doplněné o recept na salát z pampeliškových listů.
Jarní bylinky II – sedmikráska a kopřiva
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Sedmikráska a kopřiva, jedna krásná, druhá pichlavá. Skvělé na detox i do kuchyně. Navíc netradiční recept na sedmikrásky v oleji.
Jarní bylinky – bříza, medvědí česnek a borovice kleč
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Bříza čistí krev, medvědí česnek se hodí mj. na průjmy a problémy se zažíváním, borovice kleč pomáhá s bronchitidou. O dalších účincích si přečtete v našem článku. A jako bonus pro vás máme recept na pesto z medvědího česneku.
Řepa aneb everybody loves beetroot
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Řepa, skvělá proti cukrovce, vysokému krevním tlaku, nejen pro anemické dívky. Antioxidační, detoxikační a protizánětlivá. Jak působí? Najdete dál v článku.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Dýně – vynikající 2 v 1
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Dýně, sezónní oranžová zelenina, představuje skvělou „dva v jednom“ zeleninu. Dýně se dá přidat do všeho. Můžeme z ní připravit skvělé dýňové sušenky nebo muffiny, polévku, ravioli nebo jako pečenou přílohu k masu či rybě třeba s červenou cibulí, česnekemČíst více