Okrasná rostlina se silnými léčebnými účinkym jednička na záněty močového ústrojí. To je lichořeřišnice.
Lichořeřišnice – silné přírodní antibiotikum
Rakytník pomůže při nachlazení a podpoří průdušky
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Rakytník pomáhá překonat nachlazení, rýmu i průdušková onemocnění, pomáhá hojit kůži. Vhodný pro výrobu oleje nebo sirupu.
Jarní bylinky III – jitrocel a pampeliška
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Zdravotní benefity pampelišky a jitrocele, doplněné o recept na salát z pampeliškových listů.
Jarní bylinky II – sedmikráska a kopřiva
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Sedmikráska a kopřiva, jedna krásná, druhá pichlavá. Skvělé na detox i do kuchyně. Navíc netradiční recept na sedmikrásky v oleji.
Jarní bylinky – bříza, medvědí česnek a borovice kleč
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Bříza čistí krev, medvědí česnek se hodí mj. na průjmy a problémy se zažíváním, borovice kleč pomáhá s bronchitidou. O dalších účincích si přečtete v našem článku. A jako bonus pro vás máme recept na pesto z medvědího česneku.
Řepa aneb everybody loves beetroot
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Řepa, skvělá proti cukrovce, vysokému krevním tlaku, nejen pro anemické dívky. Antioxidační, detoxikační a protizánětlivá. Jak působí? Najdete dál v článku.
Citróny – chutnají kysele, působí zásaditě
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Citróny, případně limetky, jsou jednou z potravin, kterou doporučujeme zařadit do každodenního jídelníčku. Jsou snadno dostupné, mají široké použití a skvělé působení na náš organismus.
Quinoa, lepší než obiloviny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Quinoa je superpotravina pro vytížené maminky. Jako jedna z mála obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, takže se vyrovná masu, je snadná na přípravu a má výbornou oříškovou chuť.
Ananas – skvělý parťák nejen na novoroční večírek
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Ananas podporuje imunitu, trávení a likviduje volné radikály.
Příprava čaje
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Černý, zelený, bílý, kořínky, natě, listy, čerstvé nebo sušené. Každý má svoje specifika, která je dobré znát.