Sladké mámení – část I
Autor příspěvku: host

Sladké mámení – část I

Víte, kolik sníte za den cukru? A kolik ho sní vaše děti? Je pravda, že většina z nás by asi nejedla cukr přímo z cukřenky, ale asi zas až tak nepřemýšlíme o tom, kolik je ho obsaženo v nápojích, pokrmech,Číst více

Kumary
Autor příspěvku: host

Kumary

jinak označované jako batáty, sladké brambory, v anglicky mluvících zemích je najdete pod jménem „yam“ a ve východní Africe jim říkají „ochránci dětí“, jsou výborným zdrojem beta-karotenu a antioxidantů.   Původně pochází z latinské Ameriky a k nám do Evropy jeČíst více

Dýňová semínka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Dýňová semínka

Máte vysoký krevní tlak? Vysoký krevní cukr? Zvětšenou prostatu? Nemůžete spát? Trpíte stresovým vypětím? Tak šup do obchodu pro čerstvá, nesolená a nepražená dýňová semínka.   O dýňových semínkách je známo, že mají mnoho pozitivních účinků. Že jsou protizánětlivá, podporujíČíst více

Červené maso – Jíst či nejíst?
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Červené maso – Jíst či nejíst?

Konzumace masa  spolu s typickými stravovacími návyky dnešní společnosti – nadměrnou konzumací bílého pečiva, fast foodu, gulášů, knedlíků, cukru, uzenin, živočišných tuků, nedostatku vlákniny a čerstvého ovoce a zeleniny představuje skoro zaručený recept na předčasné zdravotní problémy. Červené maso byloČíst více