Mono nenasycené, polynenasycené, rostlinné, živočišné, saturované, nesaturované, trans tuky, mastné kyseliny, omega 3 mastné kyseliny, jak se v tom vyznat?
Zdravé tuky
Řepa aneb everybody loves beetroot
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Řepa, skvělá proti cukrovce, vysokému krevním tlaku, nejen pro anemické dívky. Antioxidační, detoxikační a protizánětlivá. Jak působí? Najdete dál v článku.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: host
Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více
Bubáci z kohoutku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Kohoutková je dobrá, ale má i svoje rizika. Bubák číslo jedna: zdroj, potrubí a zástavba. Je dobré vědět, odkud vaše voda pochází a jak se k vám dostane. Je zdroj čistý, berete vodu ze studny, jsou zde spodní prameny?Číst více