Řepa, skvělá proti cukrovce, vysokému krevním tlaku, nejen pro anemické dívky. Antioxidační, detoxikační a protizánětlivá. Jak působí? Najdete dál v článku.
Řepa aneb everybody loves beetroot
Červené zelí – nejlevnější superpotravina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Červené zelí bychom měli jíst pravidelně a často – obsahuje hromadu vitamínu C a antioxidantů, které jsou mimo jiné protirakovinové.
Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vitamín E a koenzym Q10 jsou nejsilnější antioxidanty rozpustné v tucích, které se v našem těle vyskytují. Díky svému antioxidačnímu působení v těle neutralizují volné radikály, zajišťují správnou funkci…
Aronie, zázračná jeřabina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Tahini aneb udatný Achilles
Autor příspěvku: Monika Novotná
Trápí Vás osteoporóza nebo potřebujete z nějakého důvodu zvýšit příjem vápníku a hořčíku? Máte vysoký krevní tlak nebo jinou kardiovaskulární chorobu? Jděte na rande s Tahini. Nejen že Vás ochrání, ale na tuty si ho zamilujete.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: host
Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více
Řepkový olej – opěvovaný olejový král?
Autor příspěvku: host
Řepkový olej míval velice špatnou pověst a nyní opět začíná nabývat svou ztracenou popularitu. Po vzoru Německa je doporučován mnoha lékaři jako velmi zdravá alternativa olivového oleje. Mají pravdu? Odpověď není jednostranná, jeho působení na náš organismus opět záleží naČíst více