Zahřejte své tělo a doplňte si vitamíny zdravě. Suroviny (2 porce) semínka z granátového jablka (1 jablko) 1 červený / růžový grep 1 hruška 1 kousek (cca 3cm) zázvoru na nudličky šťáva z 1/2 citrónu vanilkový lusk 1lžičkaČíst více
Zázvorový ovocný salát s granátovým jablkem a grepem
Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více
Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 malé dýně hokaido 1 kumara 1 balení uzeného tofu (cca 150Číst více
Hřejivý fresh se špenátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Kombinace ovoce a zeleniny, která vás v zimě spolehlivě zahřeje a chutí příjemně překvapí. Ingredience: (získáte 350 ml šťávy) 1 1/2 jablka 1 hruška 70 g čerstvých špenátových listů 0,5 cm čerstvého zázvoru špetka kurkumy Příprava: Ovoce a zeleninuČíst více
Jam z červené cibule
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem. Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více
Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více
Svařené víno
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce) 250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici aČíst více
Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu. Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více
Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Snídaně s vůní jihu. Datlový sirup, oproti běžným sladidlům, nepřekyseluje žadludek, neboť má vyšší pH. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel zrníčka z půlky granátového jablka 1 lžíce rozdrceného lněného semínka a mandlí 2 lžíce datlového sirupu Číst více