Lykopen a karotenoidy = antioxidační bomba pro zdravou prostatu, při diabetu nebo při detoxu. Suroviny (2 porce) 1 batata/kumara, ostrouhaná a nakrájená na vetší kousky 2 červené papriky, na kousky 1 lžíce oleje na pečení 10 sušených rajčat, pokrájených naČíst více
Zapékané batáty se sušenými rajčaty a kozím sýrem
Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí. Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více
Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Čočka na „dahl“ je jako továrna nabytá nutriční energií! Dahl je tradiční indický pokrm, který vám v budoucnu také představíme (i když spousta z vás ho již jistě zná). V tomto receptu používáme čočku, která se tradičně kČíst více
Zelené fazolky s hlívou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

O hlívě už víme, že je to vynikající imunitní houba. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut. Suroviny (2 osoby) 1 krabička hlívy (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kouskyČíst více
Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra. Suroviny: (proČíst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více
Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 malé dýně hokaido 1 kumara 1 balení uzeného tofu (cca 150Číst více
Pečený fenykl
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Fenykl obsahuje 22 % doporučené denní dávky draslíku a mj. je skvělý při ženských obtížích. Suroviny: 2 bulvy fenyklu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička balsamicového octa Příprava: Bulvy nakrájíme na plátky a odstraníme tuhou zelenou část na vrchu. OlivovýČíst více
Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku. Suroviny (4 porce) 1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky 2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostkyČíst více