Jednoduše připravené filety z lososa s velkou porcí listové a brukvovité zeleniny. Vydatný zdroj vitaminu D nebo omega-3.
Losos s listovým špenátem a hranolky
Pečený losos s listovým salátem
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Salát z listové zeleniny s kousky pečené ryby pro zdraví imunitního systému.
Krůtí stir-fry se zeleninou
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Restované krůtí maso se zeleninou a jáhly, které mají na organismus zahřívací účinek. Ideální jídlo pro chladné dny.
Kuře s pomerančovou rýží
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Kuřecí maso s rýží natural v nezvyklé úpravě se sladkým pomerančem. Jednoduché a rychlé jídlo z několika málo surovin.
Treska se zeleninovými hranolky a hráškovým pyré
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Ryba v nadýchané a křupavé krustě, zeleninové hranolky a pikantní pyré ze zeleného hrášku. Inspirace britským Fish&Chips.
Králík s kapustou a červenou cibulí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Výborně ochucený králík je parádním zdrojem živočišných bílkovin, doplněný růžičkovou kapustou, vytváří perfektní oběd nejen při detoxu.
Steak z tuňáka se špenátem a ořechy
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Tučné ryby, jako je např. tuňák, losos nebo sardikny, obsahují vysoké množství nenasycených mastných kyselin, zejména omega-3, které naše tělo nedokáže vytvořit.
Zimní paella po chlapsku (za 5 minut)
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Paella s růžičkovou kapustou a houbami je vynikající alternativou pro chladné měsíce. Růžičková kapusta patří do skupiny brukvovitých, které chrání proti vzniku onkologických chorob, a napomáhají detoxikaci jater. Česnek podporuje imunitu a červená paprika má silné antioxidační působení. A proč chlapiČíst více
Kančí ragú na červeném víně
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Červené víno obsahuje reveratrol, který je známý pro svoje příznivé působení na srdce a cévy. Zvěřina, včetně volně žijících divokých prasat, je jedno z nejzdravějších mas vůbec. Pokud zvíře žije ve volné přírodě, hýbe se a není dokrmováno, je jeho masoČíst více
Karbanátky z bulguru a dýňovo-bramborová kaše
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Bulgur je původem z Turecka, ale čím dál tím víc si oprávněně získává fanoušky i u nás. Bulgur se připravuje z nalámané celozrnné pšenice, která se nejprve nechá naklíčit, pak se krátce povaří a následně usuší. Vysušená zrna se dáleČíst více