Perníčky pro opozdilé hospodyňky
Autor příspěvku: Monika Novotná

Perníčky pro opozdilé hospodyňky

Upéct perníčky, které nemusí ležet několik týdnů v chladu, než změknou, a zároveň budou zdravější, je docela oříšek. Tyto perníčky jsou zdravější díky špaldové a žitné mouce, které oproti klasické bílé pšeničné mouce obsahují větší podíl bílkovin, nenasycených mastných kyselin,Číst více

Zimní paella po chlapsku (za 5 minut)
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zimní paella po chlapsku (za 5 minut)

Paella s růžičkovou kapustou a houbami je vynikající alternativou pro chladné měsíce. Růžičková kapusta patří do skupiny brukvovitých, které chrání proti vzniku onkologických chorob, a napomáhají detoxikaci jater. Česnek podporuje imunitu a červená paprika má silné antioxidační působení. A proč chlapiČíst více

Dýňová kořeněná pomazánka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Dýňová kořeněná pomazánka

Oficiálně se jí říká dýňové máslo, ale s tím naším smetanovým má podobnou jen konzistenci. Doporučujeme ke krekrům, na chleba, k masu nebo třeba jako marmeládu. Máslová dýně, stejně jako i dýně ostatní, je skvělým zdrojem betakarotenu, který je důležitý pro našeČíst více

Kančí ragú na červeném víně
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Kančí ragú na červeném víně

Červené víno obsahuje reveratrol, který je známý pro svoje příznivé působení na srdce a cévy. Zvěřina, včetně volně žijících divokých prasat, je jedno z nejzdravějších mas vůbec. Pokud zvíře žije ve volné přírodě, hýbe se a není dokrmováno, je jeho masoČíst více

Lívance s kefírem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Lívance s kefírem

Kefír, který vzniká procesem kvašení, je oproti mléku zdravější alternativou. Byť je jeho chuť nakyslá, vyvolává v zažívacím traktu zásaditou reakci. Napomáhá rozkládat hůře stravitelné látky. Zabraňuje hromadění potravy ve střevech, čímž nedochází k hnilobným procesům. Obsahuje méně laktózy (mléčnéhoČíst více

Čočkotuille
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Čočkotuille

Po čočkotu přichází čočkotuille – bezmasá lahůdka inspirovaná Francií s fantastickým nutričním profilem, právě díky přidané červené čočce. Ta je lehce stravitelná, vhodná pro děti a osoby trpící na zažívací potíže. Červená čočka obsahuje spoustu železa, vlákniny a bílkoviny. Suroviny: (pro 2Číst více

Grilování na lehko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Grilování na lehko

Pokud máte gril, pravděpodobně vás netrápí, zda si opečete maso nebo zeleninu. V případě, že si děláte táborák a krásně nakrájenou zeleninu nemáte kam položit, doporučujeme tyto výtečné zeleninové špízy, které se snadno dají připravit i na proutku.   ŠpekáčkyČíst více