Salát s avokádem a špenátem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Salát s avokádem a špenátem

Jedna hrst špenátů obsahuje skoro 20 % doporučené denní dávky vlákniny, což je dobré pro trávení a proti zácpě. Špenát udřžuje nízký krevní cukr a zamezuje přejídání.   Přísady: (pro 2 osoby) 200 gramů baby špenátu 1 avokádo 2 lžíceČíst více

Rychlý salát s vůní dálek
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Rychlý salát s vůní dálek

  Řepa a zázvor pořádně podpoří vaši imunitu.   Suroviny (pro 2 osoby) 3 malé řepy uvařené ve slupce 2 střední mrkve 4 cm zázvoru 3 lžíce tmavé sójové omáčky sezamové semínko sůl čerstvě umletý pepř     Postup ŘepuČíst více

Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa s houbou shiitake

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí.   Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více

Zelené fazolky s hlívou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zelené fazolky s hlívou

O hlívě už víme, že je to vynikající imunitní houba. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut.    Suroviny (2 osoby) 1 krabička hlívy  (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kouskyČíst více

Metabolický fresh
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Metabolický fresh

Grepfruit i jablečný ocet příznivě působí na náš organizumus a na metabolismus. Naordinujte si fresh dvakrát denně, vždy půl hodiny před hlavním jídlem po dobu alespoň 2 týdnů. Suroviny: 1 růžový grepfruit 1 lžíce bio jablečného octa 1 lžička meduČíst více

Kapustový smoothie s kokosem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Kapustový smoothie s kokosem

Kapusta je královna zeleniny. Je to „superfood“, které léčí. Kapustové smoothies a jiné recepty od nás můžete čekat často. 2 porce 1 banán, nakrájený 1 hrnek ananasu nakrájeného na kostky (cca 1/4) 4 listy kapusty, pokrájené/nasekané na hrubo 2-4 lžíce kokosovéhoČíst více

Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pečený karas s citrónem

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra.   Suroviny: (proČíst více

3× quinoa k snídani
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

3× quinoa k snídani

   V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi.   Suroviny: (cca 4 porce) 2 dclČíst více