Polévka z červené řepy s křenem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Polévka z červené řepy s křenem

Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém.   Suroviny (4 porce) 4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm 1 kyselé střední jablko 1 mrkev, nemusí být křen mořská sůl cukr (demerara) max 1Číst více

Nakládané citróny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Nakládané citróny

Suroviny 500 gr chemicky neošetřených citrónů nakrájených na poloviny mořská sůl skleněná nádoba se vzduchotěsným uzávěrem (může být i zavařovačka) Postup Citróny omyjte, usušte a nakrájejte na poloviny. Do sklenice vždy pevně nacpěte či napěchujte 1 vrstvu citrónů a zapypteČíst více

Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Marocký jehněčí tažín s bramborami

Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více

Karamelová jablka bez cukru
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Karamelová jablka bez cukru

Jablka obsahují spoustu vitamínu C a na podzim a v zimě jsou v obchodech snadno dostupná. Vyzkoušejte tuhle zdravou vánoční alternativu, namísto tradičního cukroví.   Suroviny: (pro 4 – 12 osob) 1 1/2 hrnku vypeckovaných sušených datlí 1/2 hrnku ovesnéhoČíst více

Nejle-pčí čaj na chřipku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Nejle-pčí čaj na chřipku

Bez je silné antivirotikum – ideální bylina, která by nikomu na podzim a v zimě doma neměla chybět.   Suroviny (1 porce) 300 ml vody 1 sáček bezového čaje (příp. 1 polévková lžíce sypaného) 1/2 – 1 lžíce čerstvého zázvoruČíst více

Zimní teplý ovocný salát
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zimní teplý ovocný salát

Teplý ovocný salát pohladí vaše zažívání a dodá energii. Samotný, ke svačině či snídaňové kaši.   Suroviny (2 porce)   1 jablko 1 hruška 4-6 sušených švestek vlašské ořechy med 1 sáček kvalitního černého čaje (první sběr) citrón vanilkový luskČíst více

Posthalloweenské dýňové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Posthalloweenské dýňové muffiny

Dýně má spoustu skvělých vlastností, mimo jiné i neutrální chuť a tak se hodí do sladkých i slaných pokrmů.   Přísady: (na 12 menších a 2 větší muffiny) 1/2 malé dýně 2 hrnky špaldové mouky 1 hrnek jemných ovesných vloček 1Číst více