Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém. Suroviny (4 porce) 4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm 1 kyselé střední jablko 1 mrkev, nemusí být křen mořská sůl cukr (demerara) max 1Číst více
Vyberte si recept podle příležitosti
Antioxidanty
Hlavní jídla
Maso
Nápoje
Polévky
Saláty
Sladké
Snídaně
Superfoods
Svačiny
Vánoce
Velikonoce
Polévka z červené řepy s křenem
Nejzdravější brownie z červené řepy
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Je bez lepku, je bez cukru i bez mléka. A protože je v něm řepa, je skvělý. Suroviny: 180 g oloupané a nahrubo nastrouhané řepy 100 g oloupaného a nahrubo nastrouhaného jablka 100 g melasy 100 ml řepkového oleje 100Číst více
Nakládané citróny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Suroviny 500 gr chemicky neošetřených citrónů nakrájených na poloviny mořská sůl skleněná nádoba se vzduchotěsným uzávěrem (může být i zavařovačka) Postup Citróny omyjte, usušte a nakrájejte na poloviny. Do sklenice vždy pevně nacpěte či napěchujte 1 vrstvu citrónů a zapypteČíst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Karamelová jablka bez cukru
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Jablka obsahují spoustu vitamínu C a na podzim a v zimě jsou v obchodech snadno dostupná. Vyzkoušejte tuhle zdravou vánoční alternativu, namísto tradičního cukroví. Suroviny: (pro 4 – 12 osob) 1 1/2 hrnku vypeckovaných sušených datlí 1/2 hrnku ovesnéhoČíst více
Zázvorový ovocný salát s granátovým jablkem a grepem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Zahřejte své tělo a doplňte si vitamíny zdravě. Suroviny (2 porce) semínka z granátového jablka (1 jablko) 1 červený / růžový grep 1 hruška 1 kousek (cca 3cm) zázvoru na nudličky šťáva z 1/2 citrónu vanilkový lusk 1lžičkaČíst více
Salát z červeného zelí
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Lehká příloha k rybě, masu a nebo jenom tak. Suroviny 4 porce 1/2 hlávky červeného zelí 1 fenykl 1 červená paprika 2-3 lžíce jablečného octa 2 lžíce olivového oleje extra virgin špetka mořské soli pepř Postup: NakrájejteČíst více
Nejle-pčí čaj na chřipku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Bez je silné antivirotikum – ideální bylina, která by nikomu na podzim a v zimě doma neměla chybět. Suroviny (1 porce) 300 ml vody 1 sáček bezového čaje (příp. 1 polévková lžíce sypaného) 1/2 – 1 lžíce čerstvého zázvoruČíst více
Zimní teplý ovocný salát
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Teplý ovocný salát pohladí vaše zažívání a dodá energii. Samotný, ke svačině či snídaňové kaši. Suroviny (2 porce) 1 jablko 1 hruška 4-6 sušených švestek vlašské ořechy med 1 sáček kvalitního černého čaje (první sběr) citrón vanilkový luskČíst více
Posthalloweenské dýňové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Dýně má spoustu skvělých vlastností, mimo jiné i neutrální chuť a tak se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Přísady: (na 12 menších a 2 větší muffiny) 1/2 malé dýně 2 hrnky špaldové mouky 1 hrnek jemných ovesných vloček 1Číst více