Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více
Vyberte si recept podle příležitosti
Antioxidanty
Hlavní jídla
Maso
Nápoje
Polévky
Saláty
Sladké
Snídaně
Superfoods
Svačiny
Vánoce
Velikonoce
Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 malé dýně hokaido 1 kumara 1 balení uzeného tofu (cca 150Číst více
Zeleninový vývar s quinoou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Quinoa obsahuje komplexní bílkoviny a aminokyseliny, dohormady s kořenovou zeleninou vás postaví na nohy. A i když nejsme příznivci kuřete, sem tam se nějaký bio kousek, třeba na přípravu vývaru, hodí. Ale jde to i bez něho. Suroviny: (proČíst více
Hřejivý fresh se špenátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kombinace ovoce a zeleniny, která vás v zimě spolehlivě zahřeje a chutí příjemně překvapí. Ingredience: (získáte 350 ml šťávy) 1 1/2 jablka 1 hruška 70 g čerstvých špenátových listů 0,5 cm čerstvého zázvoru špetka kurkumy Příprava: Ovoce a zeleninuČíst více
Pečený fenykl
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Fenykl obsahuje 22 % doporučené denní dávky draslíku a mj. je skvělý při ženských obtížích. Suroviny: 2 bulvy fenyklu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička balsamicového octa Příprava: Bulvy nakrájíme na plátky a odstraníme tuhou zelenou část na vrchu. OlivovýČíst více
Pikantní pekanové sušenky
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Ke svačině, k sýru a nebo jenom tak. Suroviny (6 porcí) 1 hrnek mandlové mouky 1 1/2 hrnku pekanové mouky 2 bio vajíčka 1/4 hrnku přepuštěného másla ghí (kvalitního oleje vhodného k pečení) 2 špetky soli 1 lžička bio jedléČíst více
Jam z červené cibule
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem. Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více
Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku. Suroviny (4 porce) 1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky 2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostkyČíst více
Pečená zelenina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Selekce podzimní zeleniny v tom nejlepším světle. Suroviny: (6 porcí) 2 kumary na kostky 1/4 dýně hokaido na kostky 3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky 3 palice česneku vcelku, oloupané ale nerozdělené 3 lžíce olivového oleje 2-3 větvičkyČíst více
Kozí jogurt s quinoou, ořechy a javorovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jogurt z kozího mléka je vhodnou alternativou při alergiích na kravské mléko. Doplněný o směs ořechů, quinou a javorový sirup vám poskytne téměř všechny živiny, které potřebujete na snídani. Suroviny: (2 porce) kelímek jogutrtu z kozího mléka 5 lžicČíst více