Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více
Vyberte si recept podle příležitosti
Antioxidanty
Hlavní jídla
Maso
Nápoje
Polévky
Saláty
Sladké
Snídaně
Superfoods
Svačiny
Vánoce
Velikonoce
Jáhly s aronií
Obrácené hruškové koláče s vanilkovým medem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Vynikající hruškové koláče s vanilkovým medem jsou skvělé pro celou rodinu. Bez lepku a bez cukru, ideánní zdravá podzimní svačinka pro děti i pro dospělé. Suroviny (12 ks): Koláče 3 hrnky mandlové mouky ( = cca 4 hrnky na jemnoČíst více
Svařené víno
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce) 250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici aČíst více
Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kozí mléko je zdravější, a pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu. Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více
Krůta na víně a rozmarýnu s pečenou kořenovou zeleninou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Krůta je nejzdravější drůbež a kořenová zelenina je dobrým zdrojem vlákniny. Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtího masa 2 mrkve 2 petržele 1 kumara 1 větší cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, jalovec, rozmarýn 200 ml červeného vínaČíst více
Perníkové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
I vánoce bez cukru a hory tuku mohou chutnat. Suroviny (12ks) 2 hrnky mouky, ideálně bez lepku ale i např. špaldové 1 lžička jedlé sody v biokvalitě 1/4 lžičky soli 1/2 – 1 lžičky skořice 1/2 – 1 lžičkyČíst více
Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu. Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více
Vejce do skla
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Když vejce, tak samozřejmě z bio chovu, nebo nějakého ekologicky šetrného. Suroviny: (pro 2 osoby) 4 bio vejce 4 lžíce octa sůl pepř Příprava: My připravujeme každé vejce zvlášť, protože chceme mít jistotu, že budou krásně vypadat. JeČíst více
Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Snídaně s vůní jihu. Datlový sirup, oproti běžným sladidlům, nepřekyseluje žadludek, neboť má vyšší pH. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel zrníčka z půlky granátového jablka 1 lžíce rozdrceného lněného semínka a mandlí 2 lžíce datlového sirupu Číst více
Fresh z klementinek
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Klementinky jsou super mandarinky s ohromným obsahem vitaminu C. Suroviny: (získáte 500 ml šťávy) 4 klementinky 1/4 ananasu 1,5 jablka golden delicious Příprava: Všechno dáte do odšťavňovače a máte hotovo.