Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Jáhly s aronií

Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů.   Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více

Svařené víno
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Svařené víno

Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce)   250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru     Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici aČíst více

Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky

Kozí mléko je zdravější, a  pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu.   Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více

Perníkové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Perníkové muffiny

I vánoce bez cukru a hory tuku mohou chutnat.   Suroviny (12ks) 2 hrnky mouky, ideálně bez lepku ale i např. špaldové 1 lžička jedlé sody v biokvalitě 1/4 lžičky soli 1/2 – 1 lžičky skořice 1/2  – 1 lžičkyČíst více

Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Genmai Miso

Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu.    Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více

Vejce do skla
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Vejce do skla

Když vejce, tak samozřejmě z bio chovu, nebo nějakého ekologicky šetrného.    Suroviny: (pro 2 osoby) 4 bio vejce 4 lžíce octa sůl pepř   Příprava: My připravujeme každé vejce zvlášť, protože chceme mít jistotu, že budou krásně vypadat. JeČíst více

Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem

Snídaně s vůní jihu. Datlový sirup, oproti běžným sladidlům, nepřekyseluje žadludek, neboť má vyšší pH.    Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel zrníčka z půlky granátového jablka 1 lžíce rozdrceného lněného semínka a mandlí 2 lžíce datlového sirupu  Číst více

Fresh z klementinek
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Fresh z klementinek

Klementinky jsou super mandarinky s ohromným obsahem vitaminu C.   Suroviny: (získáte 500 ml šťávy) 4 klementinky 1/4 ananasu 1,5 jablka golden delicious Příprava: Všechno dáte do odšťavňovače a máte hotovo.