Tabouleh
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Tabouleh

Záplava vitamínů z čerstvé zeleniny, lehký kuskus skvěle zasytí v horkých letních dnech.   Suroviny: (pro 3 – 4 osoby) 1 hrnek kuskusu 2 hrnky vývaru 1 lžíce olivového oleje 2 rajčata 1/2 okurky 1/2 červené cibule šťáva z polovinyČíst více

3x zálivka na salát
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

3x zálivka na salát

Bylinková 2 lžíce panenského olivového oleje 2 lžíce najemno nasekaných bylinek (např. bazalka, petrželka) 1 lžička octa balsamico kapka citrónu špetka čerstvě namletého barevného pepře Bazalka je protizánětlivá a příznivě působí na trávení, petrželka obsahuje hodně vitamínu C. Zálivku s bazalkouČíst více

Salát z čočky a petrželky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Salát z čočky a petrželky

Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3.   Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více

Salát s avokádem a špenátem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Salát s avokádem a špenátem

Jedna hrst špenátů obsahuje skoro 20 % doporučené denní dávky vlákniny, což je dobré pro trávení a proti zácpě. Špenát udřžuje nízký krevní cukr a zamezuje přejídání.   Přísady: (pro 2 osoby) 200 gramů baby špenátu 1 avokádo 2 lžíceČíst více

Rychlý salát s vůní dálek
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Rychlý salát s vůní dálek

  Řepa a zázvor pořádně podpoří vaši imunitu.   Suroviny (pro 2 osoby) 3 malé řepy uvařené ve slupce 2 střední mrkve 4 cm zázvoru 3 lžíce tmavé sójové omáčky sezamové semínko sůl čerstvě umletý pepř     Postup ŘepuČíst více

Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa s houbou shiitake

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí.   Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více

Zelené fazolky s hlívou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zelené fazolky s hlívou

O hlívě už víme, že je to vynikající imunitní houba. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut.    Suroviny (2 osoby) 1 krabička hlívy  (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kouskyČíst více