Čočka na „dahl“ je jako továrna nabytá nutriční energií! Dahl je tradiční indický pokrm, který vám v budoucnu také představíme (i když spousta z vás ho již jistě zná). V tomto receptu používáme čočku, která se tradičně kČíst více
Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Metabolický fresh
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Grepfruit i jablečný ocet příznivě působí na náš organizumus a na metabolismus. Naordinujte si fresh dvakrát denně, vždy půl hodiny před hlavním jídlem po dobu alespoň 2 týdnů. Suroviny: 1 růžový grepfruit 1 lžíce bio jablečného octa 1 lžička meduČíst více
Kapustový smoothie s kokosem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Kapusta je královna zeleniny. Je to „superfood“, které léčí. Kapustové smoothies a jiné recepty od nás můžete čekat často. 2 porce 1 banán, nakrájený 1 hrnek ananasu nakrájeného na kostky (cca 1/4) 4 listy kapusty, pokrájené/nasekané na hrubo 2-4 lžíce kokosovéhoČíst více
Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra. Suroviny: (proČíst více
3× quinoa k snídani
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi. Suroviny: (cca 4 porce) 2 dclČíst více
Polévka z červené řepy s křenem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém. Suroviny (4 porce) 4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm 1 kyselé střední jablko 1 mrkev, nemusí být křen mořská sůl cukr (demerara) max 1Číst více
Nejzdravější brownie z červené řepy
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Je bez lepku, je bez cukru i bez mléka. A protože je v něm řepa, je skvělý. Suroviny: 180 g oloupané a nahrubo nastrouhané řepy 100 g oloupaného a nahrubo nastrouhaného jablka 100 g melasy 100 ml řepkového oleje 100Číst více
Nakládané citróny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Suroviny 500 gr chemicky neošetřených citrónů nakrájených na poloviny mořská sůl skleněná nádoba se vzduchotěsným uzávěrem (může být i zavařovačka) Postup Citróny omyjte, usušte a nakrájejte na poloviny. Do sklenice vždy pevně nacpěte či napěchujte 1 vrstvu citrónů a zapypteČíst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Karamelová jablka bez cukru
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Jablka obsahují spoustu vitamínu C a na podzim a v zimě jsou v obchodech snadno dostupná. Vyzkoušejte tuhle zdravou vánoční alternativu, namísto tradičního cukroví. Suroviny: (pro 4 – 12 osob) 1 1/2 hrnku vypeckovaných sušených datlí 1/2 hrnku ovesnéhoČíst více