Bez lepku, bez laktózy a s porcí bílkovin? Ano, i takové zákusky jsou a chutnají skvěle.
Mrkvový dortík s mandlemi
Pikantní polévka na imunitu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Polévka plná antioxidantů, která vás zahřeje a pomůže vyhnat z těla bacily. Hotová je za 20 minut a chutná lépe, než byste čekali.
Hummus 3x jinak
Autor příspěvku: Monika Novotná
Humus je cizrnová pasta s tahini, jejíž původ sahá do oblasti Středního východu. Cizrna je bohatá mimo jiné na železo, fosfor, vápník, hořčík, vitamín K a zinek. Tato kombinace napomáhá pevné a silné struktuře kostí.
Lněné semínko k snídani 3x jinak
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
O skvělém působení lněného semínka na náš organismus jsme psaly nedávno, tak jen rychle připomeneme, že konzumace dvou lžic denně výrazně zmírňuje negativní projevy menopauzy, podporuje oběhový systém…
Pohanková kaše pro zdravé srdce
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Bezlepková pohanka obsahuje široké spektrum všech 8 esenciálních aminokyselin (takže jí směle můžete zařadit do jídelníčku místo masa), vlákninu (čistí střeva a snižuje cholesterol), vitamín B3, kyselinu listovou a vápník, fosfor, hořčík, draslík…
Bezlepková bublaninová roláda
Autor příspěvku: Monika Novotná
Jestli trpíte onemocněním štítné žlázy, je na místě hlídat si jídelníček. V předešlých článcích jsme Vám dali vodítko, jaké potraviny jsou vhodné nebo naopak nevhodné při různých onemocnění štítné žlázy.
Pomazánka z červené řepy a vlašských ořechů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Červená řepa vyživuje a čistí krev, obsahuje hromadu antioxidantů a také prospěšnou vlákninu. Skvělá je pro nastávající maninky nebo vyznavače zdravého životního sytlu. Suroviny (pro 4 osoby) 2 středně velké červené řepy hrstka vyloupaných vlašských ořechů (cca 1/3 hrnečku) čerstváČíst více
Dýňová kořeněná pomazánka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Oficiálně se jí říká dýňové máslo, ale s tím naším smetanovým má podobnou jen konzistenci. Doporučujeme ke krekrům, na chleba, k masu nebo třeba jako marmeládu. Máslová dýně, stejně jako i dýně ostatní, je skvělým zdrojem betakarotenu, který je důležitý pro našeČíst více
Kančí ragú na červeném víně
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Červené víno obsahuje reveratrol, který je známý pro svoje příznivé působení na srdce a cévy. Zvěřina, včetně volně žijících divokých prasat, je jedno z nejzdravějších mas vůbec. Pokud zvíře žije ve volné přírodě, hýbe se a není dokrmováno, je jeho masoČíst více
Čočkotuille
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Po čočkotu přichází čočkotuille – bezmasá lahůdka inspirovaná Francií s fantastickým nutričním profilem, právě díky přidané červené čočce. Ta je lehce stravitelná, vhodná pro děti a osoby trpící na zažívací potíže. Červená čočka obsahuje spoustu železa, vlákniny a bílkoviny. Suroviny: (pro 2Číst více